Blog

Krem z pieczonych pomidorów

Pomidory mogę jeść w każdej ilości i formie. Gdybym miała uratować jedno warzywo dla potomnych to był by to właśnie pomidor. Lubię go od formy podstawowej czyli na kromce z masłem, po przeciery, sosy aż wreszcie jako krem. Dzisiaj zaproponuje Wam go właśnie w takiej formie. Przepis nie jest skomplikowany, trochę pracochłonny ale na pewno grzechu…
Więcej

Ankieta dla Krakusów :)

Będziemy wdzięczni za wypełnienie ankiety. Jest ona anonimowa i dotyczy cen i pozycji menu w krakowskiej klubokawiarni. Dziękujemy za każde Wasze głosy i uwagi! Ankieta dostępna jest pod linkiem:  http://moje-ankiety.pl/respond-30749/sec-cHljVx0Z.html   [gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="6145,6146,6147,6148"]  
Więcej

Kostek.

Dokładne 1 rok temu przyszedł na świat mój chrześniak Konstanty. Do wyboru miałam imię chyba Stanisław czy jakoś inaczej na "isław"... długo się nie zastanawiałam. Kostek to urodzony kucharz - smakosz. Kręci się po kuchni zaglądając swojemu Tacie do garnków, uważnie przygląda się wszystkim czynnościom, które Tata odprawia nad kuchenką. Mówię mu, że Tata czaruje.…
Więcej

Kulinarny Blog Roku 2012

Od jakiegoś czasu biorę udział w wyborach Kulinarnego Blogu Roku. W tym miesiącu prezentuje Wam danie z ziemniaka: pyszną, domową zapiekankę, jaką znamy z ogniska. Przepis (dla 2 osób) jest prosty i tani: 6 ziemniaków 1/2 masła 1 cebula 3 laski kiełbasy 1 boczek sól i pieprz   Wszystkie składniki kroimy w kostkę. Masłem smarujemy…
Więcej