Tag: Kuchnia autorska

HALKA. PRAWDZIWA GÓRALSKA GOŚCINNOŚĆ. (ZAKOPANE)

Zazdroszczę Wam. Zazdroszczę Wam bo zbliżają się ferie i na pewno masowo odwiedzicie Zakopane. A jak już w Zakopanym będziecie to zadajcie mi pytanie: gdzie najlepiej zjeść? Wtedy Wam odpowiem, że w Restauracji HALKA. Tam poznacie nie tylko szaloną odsłonę kuchni polskiej ale przede wszystkim góralską gościnność. Wyjdziecie z sytym brzuchem i uczuciem odbytej uczty.…
Więcej

Pstrąg Ojcowski!

Długo musieliście czekać na tą recenzję, ale jest ona wisienką na torcie wrześniowych kulinarnych eskapad. Pstrągi w Ojcowie. Okazja wyjątkowa bo moje urodziny, przepiękne, nieformalne, wyjątkowe. Tak samo jak to miejsce. O historii jego powstania i determinacji z jaką zostało stworzone możecie poczytać w Magazynie Apetyt. Ja opowiem Wam o tym, jak to się stało,…
Więcej

Przedsmak wakacji.

Nie wiem czy zdarzyło się Wam koczować na lotnisku. Mnie tak, nawet kilka razy. Nie jest to najprzyjemniejsze uczucie zwłaszcza kiedy jest się głodnym.  Nocowałam również w kilku przy lotniskowych hotelach. I nie było to najfajniejsze doświadczenie, chociaż wszyscy wiedzą, że kocham hotele.   Dlatego ciesze się, że nigdzie indziej tylko u nas, w Krakowie,…
Więcej

Dobrze, że Księżniczka wpadła na Krupniczą. SiSi Organic Bistro.

To będzie bardzo osobista recenzja. Osobista, bo z tym Szefem Kuchni przeszliśmy przez dole i niedole serwisu cateringowego. To on wyniósł na wyżyny oferty dla klientów, w których przestały królować „filety z kurczaka z suszonymi pomidorami w śmietanie”. Zawsze naśmiewałam się z jego narzędzi, które niczym malarz pędzle, nosił w etui przy sobie. Pincetą układał…
Więcej