Chleb imprezowy

Chleb imprezowy

Albo jak kto woli - na śniadanie. Fantastyczna przekąska dla gości przed daniem głównym, genialny plan na odgrzanie już niezbyt "świeżego chleba". Proste, szybkie, znalezione u Jamiego Oliwiera.

 

Składniki:

 

- 1 chleb (lub pół, lub ile macie)

- Plastry sera żółtego

- Masło do smarowania

- Cebulka ze szczypiorkiem

 

Przygotowanie:

 

Chleb nacinamy wzdłóż a potem w szerz aby powstała szachownica. Nie kroimy do końca żeby się nam nie rozleciał. Ostrożnie smarujemy masłem każdy "rowek". Następnie wsadzamy pomiędzy ser żółty, pokrojoną drobno cebulkę i posypujemy z wierzchu szczypiorkiem. Zapiekamy w 160 stopniach na termoobiegu aż ser się rozpuści (u mnie około 20 minut).

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

*