Kozi omlet z czerwoną cebulką

Kozi omlet z czerwoną cebulką

Uwielbiam sery kozie. Te z firmy Danmis  pokochałam od pierwszego kęsa. Są delikatne i jeżeli kiedykolwiek wydawało się Wam, że nie lubicie serów kozich to namawiam Was do skosztowania właśnie tych. Jeżeli nie jesteście przekonani, wypróbujcie jednego z moich przepisów.

 

Składniki:

 

- 1/2 czerwonej cebuli

- 2 jajka

- miód

- ser kozi Danmis w plastrach

 

Przygotowanie:

 

Cebulę kroję w kostkę i podsmażam na oliwie z oliwek. Jajka rozbijam i mieszam widelcem na masę a następnie wylewam na patelnię. Jak omlet się zetnie kładę na nim plasterki sera koziego i polewam miodem. Składam na pół i podgrzewam jeszcze trochę na patelni.

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

*