Krem z papryki

Krem z papryki

Genialny! Prosty, szybki i uwierzcie, smak Was zaskoczy! Słodko - ostra, do tego cudownie paprykowa.

 

Składniki:

 

- 6 dużych papryk

- 1/2 papryczki chili

- 1 ząbek czosnku

- 1/2 cebuli

- bulion warzywny

- 1 pomidor

- 4 łyżki cukru

- 2 łyżki oliwy z oliwek

 

Bulion warzywny gotuję około 1 godziny. Papryki kroje na duże plastry i kładę do naczynia żaroodpornego na oliwę z oliwek. Zapiekam w piekarniku na 180 stopniach (grill) około 30 minut aż skórka się zarumieni. Następnie wyjmuję z piekarnika i czekam aż nieco ostygną. Zdejmuję skórkę z papryk, obrane wrzucam do gara. Dodaję cebulę, czosnek, pomidora, cukier i wszystko miksuje na gładką masę. Dolewam bulion i przyprawiam do smaku solą i pieprzem i sosem sojowym.

 

 

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

*