Krewetki w tortilli

Krewetki w tortilli

Testując ostatnie zdobycze czyli oliwy z oliwek, pomyślałam o tym właśnie daniu. Oliwa Carbonell jest delikatna w smaku, nie ma żadnej narzucającej się nuty zapachowej więc idealnie współgra ze wszystkimi składnikami tego dania.

 

Składniki:

 

- porcja krewetek

- mieszanka sałat

- 2 pomidory

- 1 cebula

- 4 placki tortilli

- 3 łyżki oliwy z oliwek

- 2 ząbki czosnku

- 2 łyżki kolendry

- 1/2 jogurtu naturalnego

- 4 łyżki majonezu

- 1 łyżeczka cytryny

- 2 łyżki oliwy Carbonell

- pieprz, sól

 

Przygotowanie:

 

Na patelnię wlewam oliwę z oliwek. Dodaję 1 ząbek czosnku i kolendrę. Wrzucam krewetki, duszę aż będą miękkie. W kubeczku łączę z sobą jogurt naturalny z majonezem, sól, cytrynę, 1 ząbek czosnku i pieprz. Na miskę wrzucam mieszankę sałat, pokrojonego pomidora, cebulę, usmażone krewetki razem z sosem z patelni. Całość zalewam sosem i mieszam. Nadzienie wykładam na podgrzane placki tortilli i zawijam. Gotowe!

 

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

*