Muffiny z chleba tostowego na śniadanie.

Muffiny z chleba tostowego na śniadanie.

Nie ma nic lepszego niż leniwe weekendowe śniadanie. To, co do niego potrzebujecie na pewno macie w lodówce. Wykonanie też jest łatwe i nie zajmuje czasu, więc spokojnie możecie oddać się relaksowi.

 

Baza:

 

- cztery lub więcej kromek tostowych

- 2 jajka

- sól, pieprz

 

Nadzienie:

 

- pokrojony w kostkę pomidor

- pokrojona w kostkę cebula

- pokrojony w kostkę kabanos

- starty ser żółty do posypania (dowolny)

 

Przygotowanie:

 

Kromki pieczywa tostowego umieszczam w formie do muffinów. Do środka wkładam nadzienie. Jajko mieszam z solą i pieprzem i zalewam pieczywo. Wsadzam do piekarnika na około 15 minut na 180 stopni. Po tym czasie posypuje serem żółtym i zapiekam jeszcze 5 minut. Podaję cieplutkie.

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

*