Mus czekoladowy

Mus czekoladowy

To właśnie z tego powodu ćwiczyłam wczoraj dupkę! Grzechu warte.

 

 

Składniki:

 

- tabliczka czekolady

- 3 jajka

- 2 łyżki masła

- 1 łyżka ulubionego likieru

 

Przygotowanie:

 

Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Kiedy jest już płynna, dodaję masło - mieszam. Zestawiam miskę z kąpieli wodnej i dodaję żółtka oraz łyżkę likieru. Ubijam białka na pianę. Dodaję do ostudzonej masy i delikatnie mieszam aż połączą się w całość. Nakładam do kieliszków i trzymam w lodówce minimum 3 godziny przed podaniem. Wierzch dekoruję startą na tarce białą czekoladą i orzechami włoskimi.

 

 

 

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

*