Paluchy serowe

Paluchy serowe

Omnomnomn ale to jest dobre i fajne. Robi się w 15 minut, spala całą noc ale jako przekąska niezastąpione. Paluchy z ciasta francuskiego i sera żółtego. Nie, nie moje kulinarne zachwianie jeszcze nie doprowadziło mnie do przygotowywania ciasta francuskiego domową robotą, wolę sposób Nigelli - idę i kupuje 🙂

 

Składniki:

 

- 2 ciasta francuskie

- 1 jajko

- 0,5 kg sera żółtego

- papier do pieczenia

 

Przygotowanie:

 

Ciasto francuskie rozdzielam na dwie części. Jajko roztrzepuje i smaruje nim jedną część ciasta, następnie rozkładam ser lekko przyklepując aby dobrze przylgnął. Nakładam drugą część ciasta francuskiego. Kroję je w połowie w poprzek a następnie na paski po całej jego długości i każdy z pasków skręcam w drugą stronę jak sprężynę. Piekę w 180 stopniach przez około 15 minut.

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

*