Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym z chili część 1

Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym z chili część 1

Przepis dzielę na dwie części ponieważ ważne jest wcześniejsze zamarynowanie mięsa. Najlepiej żeby "leżakowało" w marynacie 24 godziny albo przynajmniej pół dnia. Czyli jeżeli zrobicie go rano, to po południu możecie go zrobić na obiad. Ja na jutrzejszy obiad zamarynowałam go dzisiaj wieczorem.

 

Składniki:

 

- 1 polędwica wieprzowa

- przyprawa do polędwicy Kamis Kulinarne Inspiracje

- 1 ząbek czosnku

- sól, pieprz

- oliwa z oliwek Bertolli

 

Do miski wlewam sporo oliwy z oliwek (ok 1/4 szklanki). Wsadzam polędwice. Wrzucam przyprawę Kamis Kulinarne Inspiracje, czosnek ucieram z solą i pieprzem, nacieram dokładnie mięso. Wkładam do lodówki pod przykryciem.

 

 

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

*