Pomysł na… Kaszotto!

Pomysł na… Kaszotto!

W tym miesiącu wyzwaniem okazała się kasza. Uwielbiam ją! Zwłaszcza w akompaniamencie rozmarynu, dużej ilości masła, z sosem pieczeniowym Winiary. Dziwne? Rewelacyjne!

 

Składniki:

 

- 1 opakowanie kaszy

- 1/2 kostki masła

- 1 sos pieczeniowy

- 1 gałązka rozmarynu

- 1 cebula

- bulion warzywny

- 2 ząbki czosnku

- ćwiartka papryczki chili

- Sos pieczeniowy ciemny Winiary

 

Przygotowanie:

 

W rondelku na maśle smażę cebulę, chili i czosnek. Wsypuje kasze i podsmażam, zalewam bulionem. Gotuję aż bulion odparuje. Czynność powtarzam do czasu aż kasza będzie miękka. W ten sam sposób gotuje się risotto. Pod koniec gotowania, dodaję pocięty rozmaryn, i zalewam kaszotto wcześniej przygotowanym sosem pieczeniowym.

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

*