Przekąski: papryczki, łosoś i salsa

Przekąski: papryczki, łosoś i salsa

Papryczki nadziewane serem ricotta, salsa pomidorowa z bazylią i fetą, rillettes z łososia a do tego świeża bagietka. Przekąska gotowa!

 

 

Papryczki nadziewane serem ricotta:

 

- papryczki konserwowe

- ser ricotta

- parmezan

- rukola

 

Papryczki kroimy na pół. Mieszamy ricottę z pozostałymi składnikami, solimy i pieprzymy do smaku. Nadziewamy papryczki.

 

Salsa pomidorowa:

 

- 3  pomidory

- 1 ząbek czosnku

- liście bazylii

- sól morska

- czarny pieprz

- 1 łyżka octu balsamicznego

- feta

 

Wszystkie składniki kroję bardzo drobno i mieszam. Przyprawiam do smaku.

 

A tu przepis na Rillettes z łososia

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

*