Ricotta w odsłonie deserowej – przepis dla Food & Joy

Ricotta w odsłonie deserowej – przepis dla Food & Joy

Nie wiem czy znam kogoś, kto nie lubi serka ricotta. Sama ostatnio na śniadanie przygotowałam placki śniadaniowe z ricottą i nie mogliśmy się najeść. Tym razem, wspólnie z Food&Joy proponuje Wam ten serek w odsłonie deserowej.

 

Składniki:

 

- ciasteczka owsiane migdałowe

- ser ricotta

- migdały w płatkach

- dżem wiśniowy

- 2 łyżki miodu

 

Ricotte mieszam z 2 łyżkami miodu. Do kieliszków wkładam: warstwe z pokuszonych ciasteczek owsianych migdałowych, ser ricotta, dżem wiśniowy, ser ricotta. Dekoruje pokruszonymi ciatkam, prażonymi płatkami migdałów i i łyżką dżemu wiśńiowego.

 

 

 

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

*