Sernik na zimno

Sernik na zimno

Składniki:

 

- 1/2 opakowania krakersów maślanych

- 1 śmietanka kremówka 36%

- 1 łyżeczka cukru pudru

- 1 opakowanie cukru waniliowego

- 1 opakowanie serka mascarpone

- 2 krople cytrynowego olejku aromatycznego

- 3 łyżki żelatyny

- maliny lub jagody

- opcjonalnie galaretka owocowa

 

Blachę smarujemy masłem. Wysypujemy pokruszone krakersy maślane. Wsadzamy do lodówki. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i cukrem waniliowym aż będzie sztywna.  Dodajemy smak cytrynowy i serek mascarpone, ubijamy. Dolewamy 3 łyżki żelatyny. Wyjmujemy blachę z krakersami z lodówki nakładamy ubitą śmietanę i układamy maliny na masie. Wsadzamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy galaretkę owocową. Wylewamy ją na masę i wkładamy do lodówki aż stężeje.

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

*