Serowe babeczki

Serowe babeczki

Czasami wieczorem fajnie jest usiąść na balkonie z zimną butelką wina musującego (jak zadbać o to by było dobrze podane opowiem Wam później) i przekąską. My lubimy najbardziej bruschette. Ostatnio po Foodingu często na naszym stole gości pasta z avocado. Dzisiaj wpadł mi do głowy pomysł na serowe babeczki nadziane pomidorkami, które przywieźliśmy od mojej bratowej z zakładu w Mielcu. Nie ma lepszych.

 

Składniki:

 

- ser żółty około 10 dkg

- 1 pomidor

- 1/2 czerwonej cebuli

- 1 mały ząbek czosnku

- sól

- kilka listków bazylii

 

Przygotowanie:

 

Ser żółty trę na grubych oczkach i wykładam nim foremki na babeczki po same brzegi. Piekę w 180 stopniach na funkcji grill + termoobieg przez około 10 minut. Wyjmuje i odkładam aż ostygną. Pomidory kroję na drobną kosteczkę, to samo robię z czosnkiem i cebulą. Mieszam razem, doprawiam solą i bazylią. Ostygnięte serowe babeczki wyjmuje z foremek i nadziewam przygotowanymi pomidorami.

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

*