Słodkie śniadanie (francuskie tosty z serkiem i bananami)

Słodkie śniadanie (francuskie tosty z serkiem i bananami)

Zapach cynamonu i przyprawy piernikowej to dla mnie zapach Świąt Bożego Narodzenia. Fajnie rozpocząć dzień od śniadania, które wprawia w dobry nastrój.

 

Składniki:

 

- kromki chleba lub pumpernikiel

- 2 jajka

wanilia Kamis w laskach 1/2 laski

cynamon w proszku Kamis 2 łyżki

- serek ricotta Food & Joy

- 2 banany

miód Potravka

 

W naczyniu żaroodpornym rozbijam jajka, dodaję cynamon i ucieram aż żółtko połączy się z białkiem i cynamonem. Moczę w tym kromki chleba, z prawej i lewej około 1 minute na 1 stronę. Wkładam kromki w formy do ciastek lub muffinek i piekę w 180 stopniach przez około 15 minut. Ser ricotta mieszam z wyłuskanymi ziarnami wanilii, banany kroję w plastry. Po wyjęciu kromek chleba z piekarnika, które teraz mają kształt łódek, nakładam ser, banany i całość polewam miodem.

 

 

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

*