Tarta serowa z migdałami, rucolą i żurawiną

Tarta serowa z migdałami, rucolą i żurawiną

Oni trenowali, ja gotowałam, oni trenowali, ja gotowałam i mamy styczeń 2016 i oczywiście 6 kg więcej!! Bo co ugotowałam to oni spalili a ja niestety nie. Co prawda wreszcie lekarze są zgodni, że do trenowania wrócić muszę ale o tym będzie kiedy indziej. Teraz będzie o tarcie serowej.

 

 

Składniki:

 

- Ser mozzarella tarty - 2 opakowania

- 40 dkg sera morskiego

- mała śmietanka kremówka 30%

- 4 jajka

- pieprz biały

- 2 łyżki czosnku niedźwiedziego

- 1/2 opakowania rucoli

- 1 opakowanie migdałów

- 1 słoiczek żurawiny

- ciasto francuskie

 

Przygotowanie:

 

Z ciastem francuskim postępuję zgonie z opisem na opakowaniu. Do miski Chef by Kenwood wbijam jajka, dodaję starte sery, śmietanę kremówkę, pieprz biały i ucieram na gładką, dość gęstą masę. Pod koniec dodaję czosnek niedźwiedzi i również ucieram.

 

Masę wylewam na upieczony spód ciasta francuskiego, układam rucolę i zapiekam w 180 stopniach przez około 20 minut - aż masa zastygnie i lekko się przyrumieni. W między czasie na suchej patelni prażę płatki migdałowe. Posypuje nimi tartę a podając ją na talerz na wierzch daję łyżkę żurawiny.

 

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

*