Tarteletki ze szpinakiem i łososiem przepis dla Food & Joy

Tarteletki ze szpinakiem i łososiem przepis dla Food & Joy

Karnawał trwa! Razem z marką należącą do ALMA - Food & Joy przygotowaliśmy dla Was cztery dania, które możecie wykorzystać czy to na noworoczne spotkania rodzinne, czy karnawałowe szaleństwa. O sesji i jej kulisach możecie poczytać w w moich wcześniejszych wpisach.  Wszystkie produkty znajdziecie w sieci sklepów Alma. Niech Was nie odstrasza brand sklepu bo produkty z Food & Joy są w porównywalnych do np: Lidla cenie, za to dużo lepszej jakości.

 

Na pierwszy tydzień proponuje Wam Tarteletki ze szpinakiem i wędzonym łososiem.

 

 

Składniki:

 

- 1 opakowanie wędzonego łososia za 9.90

- 1 opakowanie mozzarella za 3.99

- 1 słoiczek pomidorów suszonych na słońcu za 14.90

czosnek granulowany za 1.99 do przepisu wykorzystam 1 łyżkę

czarny pieprz ziarnisty za 1.99 do przepisu wykorzystam 1 łyżkę

oliwa z oliwek za 12.90

- szpinak liście 1 opakowanie

1 jajko

- 2 szklanki mąki pszennej

- 1/2 kostki masła

- 1/2 kubka jogurtu naturalnego

 

Wszystkie składniki na ciasto łącze ze sobą, zagniatam kulę i wsadzam do zamrażalki na minimum godzinę. Po tym czasie rozwałkowuje ciasto i wypełniam nim tartaletki. Nakłuwam widelcem i piekę przez około 20 minut w 180 stopniach.

 

Na patelni rozpuszczam szpinak bo mam mrożony. Dodaję czosnek, ser mozzarella, pomidory suszone. Mieszam aż ser mozzarella się rozpuści, solę do smaku. Farsz nakładam na tartaletki, wsadzam jeszcze na 10 minut do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Wyjmuje i wierzch dekoruje wędzonym łososiem. Tartalettki można podawać na zimno i na ciepło.

 

 

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

*