Zapiekanka makaronowa z łososiem wędzonym, kolendrą, mozzarela i parmezanem

Zapiekanka makaronowa z łososiem wędzonym, kolendrą, mozzarela i parmezanem

Prosta, z cyklu "samo się robi" a smak genialny!

 

Składniki:

 

- Makaron jaki lubisz, ja użyłam "ślimaków"

- 2 opakowania łososia wędzonego

- 2 opakowania mozzarelli

- 1 opakowanie ser parmezan tarty

- 1 świeży pęczek kolendry

 

Przygotowanie:

 

Makaron gotuje al dente. Kiedy jest już gotowy, przelewam go zimną wodą i wkładam do naczynia żaroodpornego nasmarowanego oliwą. Posypuje parmezanem. Następnie rozkładam łososia, kolendrę kroję drobno i posypuje po całej zapiekance, to samo robię z solą i pieprzem. Na wierzch rozkładam mozzarellę. Piekę w 180 stopniach aż ser z góry się roztopi.

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

*